Το Γυμνάσιο Αμυνταίου στο Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Ομάδα 46 μαθητών/τριών και 8 εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αμυνταίου επισκέφτηκε τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022. 

 

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, η συνεργάτης του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε σχετικά με το ρόλο και βασικές επιδιώξεις του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τις προτεραιότητες και στόχους του φορέα υποδοχής του Κέντρου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Ακολούθως, ο συνεργάτης του Κέντρου, Άκης Δημητρίου, αναφέρθηκε στις δράσεις και στις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει ο ΟΕΝΕΦ από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι νέοι και νέες. 

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων εντός της πόλης της Φλώρινας, όπου μέσα από μια εφαρμογή παιχνιδοποίησης, οι νέοι/ες κατάφεραν να αποκομίσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με καίρια ζητήματα της Ε.Ε, να εξερευνήσουν το παρελθόν, την ιστορία της και παράλληλα να χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης, εξερευνώντας κεντρικά σημεία της πόλης. Η καινοτόμος αυτή δράση αποτέλεσε ένα δείγμα θετικής ανταπόκρισης και απήχησης από τους συμμετέχοντες/ουσες, καθώς μέσα από τις μαρτυρίες τους, μας μετέφεραν θετικά σχόλια και εμπειρίες που αποκόμισαν. 

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες-ουσες μαθητές/τριες αλλά και στους εκπαιδευτικούς, διανεμήθηκε δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό και μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα. 

 

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια κα Χριστίνα Φωτιάδου και όλους τους εκπαιδευτικούς και συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και τη συμμετοχή τους.