Πού βαδίζει η Ευρώπη; Ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και η Ομάδα Χωρίς Όνομα (OXO) διοργανώνουν οκτώ μηνιαία σεμινάρια με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές. Τα σεμινάρια αποσκοπούν στην παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση ευρωπαϊκών πολιτικών ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα διεξαχθούν με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Το I.ΔΙ.Σ. είναι προσανατολισμένο στην επιστημονική έρευνα των Διεθνών Σχέσεων και των Ευρωπαϊκών Θεσμών, με μακρά εμπειρία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημόσιων συζητήσεων στους τομείς της στρατηγικής, της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας καθώς και της μελέτης των πολιτικών της ΕΕ.

 

Η ΟΧΟ είναι μια άτυπη ομάδα που συγκροτήθηκε από πρώην στελέχη της ΕΕ και άλλων Διεθνών Οργανισμών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πολιτικούς, δημοσιογράφους, τεχνοκράτες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ΟΧΟ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της και στο κανάλι της στο YouTube.

 

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κος Σχοινάς με θέμα «Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής και οι απειλές που αντιμετωπίζει».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:

 

Η σειρά σεμιναρίων με θέμα: Πού βαδίζει η Ευρώπη; Θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ι.ΔΙ.Σ. (Χίλλ 3-5, Πλάκα) και θα είναι διάρκειας δύο (2) ωρών (18:00-20:00).

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνονται το αργότερο δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή κάθε σεμιναρίου.

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια με φυσική παρουσία (συνιστάται) ή διαδικτυακά. Ο σύνδεσμος θα αποστέλλεται διαδικτυακά.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο deca@idis.gr. Οι συμμετέχοντες με φυσική παρουσία θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε  την προκήρυξη για τα σεμινάρια ΕΔΩ.

Παρακολουθείστε ζωντανά το event ΕΔΩ.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά!