Έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Δήμο Καστοριάς και Δήμο Γρεβενών, από το EDIC Δυτικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου και ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και Νόμιμος Εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κώστας Φιλιππίδης, μετέβησαν με τη συντονιστική ομάδα νέων που συντονίζει το διαδραστικό βανάκι "LoCo Bus", στο Δήμο Καστοριάς και πιο συγκεκριμένα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, προκειμένου να εμπλουτίσουν το σχετικό κιόσκι - Europe's Corner Stand του EDIC Δυτικής Μακεδονίας, με  έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το εν λόγω ενημερωτικό υλικό αφορά συγγράμματα για χρηστικές πληροφορίες, που αφορούν την οικονομία, το ευρώ, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Το σχετικό ενημερωτικό υλικό διατίθεται δωρεάν προς όλους τους πολίτες ώστε να γνωρίσουν τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις αλλά και τα οφέλη τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. 

 

Να σημειωθεί πως την ίδια μέρα οι κ.κ. Κώστας Φιλιππίδης και Κωνσταντίνος Στεργίου συνάντησαν και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς και αντιστοίχως προσέφεραν έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, προς τα μέλη του  Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς.

 

Επιπλέον οι κ.κ. Φιλιππίδης και Στεργίου επισκέφτηκαν τον Δήμο Γρεβενών όπου έλαβε χώρα μια πρώτη γνωριμία και συνάντηση  με τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δασταμάνη Γιώργο και τους συνεργάτες του. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την αφετηρία της συστημικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας του Δήμου Γρεβενών με το Edic Δυτικής Μακεδονίας και την αντίστοιχη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών με θέματα που άπτονται της ΕΕ, με την  τοποθέτηση εκδόσεων από τα αρχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη δημιουργία αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Γωνιάς - Europe's Corner στον Δήμο  Γρεβενών.

 

Η ανανέωση του υλικού των ενημερωτικών stand σε επίκαιρα σημεία σε διάφορα δημόσια κτίρια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχει συντελέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προβολή του Κέντρου Πληροφόρησης αλλά και στην ενημέρωση των πολιτών μέσω του ενημερωτικού υλικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Παρακάτω παρατίθεται και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.