Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ!

Στη λειτουργία του περιπτέρου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 84η ΔΕΘ συμμετείχε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019.

 

Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την εταιρία "Ναουμίδης - All Pepper" από την περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, εστίασε στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ευρωπαϊκή πολιτική  για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

 

Πιο συγκεκριμένα, εκτέθηκαν  στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ, όπως είναι η παραδοσιακή, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Ο νόμιμος εκπρόσωπος του Edic Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κων/νος Φιλιππίδης καθώς και η συνεργάτης του Κέντρου, Κωνσταντίνου Ελένη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΕΝΕΦ, Μάλλιος Πέτρος και το ενεργό μέλος του Ομίλου, Ζυγομάνη Μαρία παρέστησαν στην ΔΕΘ και συνεργάστηκαν με την εταιρία "Ναουμίδης- All Pepper" όπου ο διακεκριμένος μάγειρας κ. Πέτρος Ναουμίδης ετοίμασε live συνταγές με βασικό συστατικό την εκλεκτή, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.

 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πέτρο Ναουμίδη για τα εξαιρετικά πιάτα που μας ετοίμασε αλλά επιπλέον ευχαριστούμε θερμά  για τη συμμετοχή και στήριξη τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας της περιοχής Αμυνταίου "Ε - ΠΟΙΜΕΝΩΝ", όπου μας παρείχε άριστο αιγοπρόβειο κρέας, που χρησιμοποιήθηκε για τις συνταγές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Παρακάτω, παρατίθεται το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή και παρουσίαση του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην 84η ΔΕΘ.