Συνέντευξη του επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνου Στεργίου στο "Ελεύθερο 99 FM" Κοζάνης.

Ο Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct  Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνος Στεργίου παραχώρησε συνέντευξη στο "Ελεύθερο 99 fm" ραδιόφωνο και πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή Ελεύθερο Πρωινό με την κα Βάσω Αννουλίδου, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

 

Ο σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης και γνωριμίας υπήρξε η ενημέρωση από τον επικεφαλής του Κέντρου σχετικά με το ρόλο, τις βασικές επιδιώξεις και τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης καθώς και του φορέα υποδοχής του, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ).

 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι δράσεις που έχει υλοποιήσει το Κέντρο ως φορέας επικοινωνίας και διάχυσης της πληροφόρησης σχετικά με την ΕΕ, δίνοντας έμφαση στα προγράμματα κινητικότητας, κατάρτισης, εκπαίδευσης και εργασίας που έχει διοργανώσει και υλοποιήσει το Κέντρο σε συνεργασία και με τον ΟΕΝΕΦ. Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά και στις επερχόμενες εκδηλώσεις - δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει το Europe Direct το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Επιπλέον, ο κ. Στεργίου μίλησε για τις προκλήσεις και τις προοπτικές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από την συμμετοχή και τη δραστηριοποίηση τους τόσο στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, αλλά και γενικότερα μέσα με την εμπλοκή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, και τα οφέλη και πλεονεκτήματα που μπορούν να έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες καθώς και το αντίστοιχο βίντεο από τη συνέντευξη του κ. Στεργίου στη δημοσιογράφο κα Βάσω Αννουλίδου.