Συνέντευξη του Δρ. Κωνσταντίνου Στεργίου στην εκπομπή "Ζουν Ανάμεσά μας" για την εκδήλωση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας»

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Δρ. Κωνσταντίνο Στεργίου, Επικεφαλής του Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας και Αντιπρόεδρο των Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας.

 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», που πραγματοποι΄ήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης (Δαβάκη 9, Κοζάνη). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ερωτηθείς για την παρουσία σημαντικών προσώπων στην περιοχή από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο κ. Στεργίου έδωσε ειδικό βάρος στην παρουσία των στελεχών λόγω και της δίκαιης μετάβασης, ενώ αναφέρθηκε και στο εργαστήρι των δημοσιογράφων για το πώς θα πρέπει να γίνεται σωστά ένα ευρωπαϊκό ρεπορτάζ.

 

«Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις. Πρόκειται για εκδήλωση – ενημέρωση των πολιτών και ο ΟΕΝΕΦ εκτίνεται σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας πλέον έχοντας πολλαπλασιαστές σε όλη την περιφέρεια. Ο ρόλος μας είναι συντονιστικός γιατί ως Europe Direct ανήκουμε στην ΕΕ και είμαστε το κανάλι διοχετεύοντας πληροφορίες αλλά και αποτελούμε επίσης την φωνή του πολίτη», τόνισε για την εκδήλωση ο κ. Στεργίου.

Για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, παρακολουθήστε το ακόλουθο βίντεο.