Τα Βραβεία “Juvenes Translatores” σχεδόν έφτασαν!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας την πρωτοβουλία «Juvenes Translatores» που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της ΕΕ από το 2007. Η πρωτοβουλία συνιστά έναν διαγωνισμό για την επιβράβευση των καλύτερων νέων μεταφραστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 3.000 εφήβους από σχεδόν 700 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν LIVE στις 8 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:15 (ώρα Βρυξελλών). Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να συμμετάσχετε σε αυτήν τη διαδικτυακή εκδήλωση για να μάθετε ποιοι είναι οι 27 νικητές και οι περισσότεροι από 200 μαθητές που λαμβάνουν ειδική μνεία: https://youtube.com/live/AY79fd_6OsU. Φέτος στον διαγωνισμό συμμετείχαν 701 σχολεία και μπορείτε να βρείτε τη λίστα τους εδώ. Σας ενθαρρύνουμε θερμά να οργανώσετε ομαδικές προβολές αυτής της εκδήλωσης στα σχολεία, για να γιορτάσουμε μαζί τους νικητές και την πολυγλωσσία. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να προωθήσει την εκμάθηση γλωσσών στα σχολεία και να δώσει στους νέους μια γεύση του πώς είναι να είσαι μεταφραστής. Ο διαγωνισμός έχει εμπνεύσει και ενθαρρύνει ορισμένους από τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν τις γλώσσες τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο και να γίνουν επαγγελματίες μεταφραστές. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία εδώ.

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 

Active Youths: https://shorturl.at/chjpY

Europe Direct Western Macedonia: https://shorturl.at/IJP56

 

Μπες και συ στο κανάλι ενημερώσεων του ΟΕΝΕΦ στο Viber! Μείνε συντονισμένος/η για τις δράσεις μας, τις προσκλήσεις μας και τα νέα μας. Ακολούθησε τον παρακάτω σύνδεσμο για εγγραφή:

https://shorturl.at/lyOR3

 

Οι Νέοι Μπροστά

 

#activeyouths #OENEF #EDWesternMacedonia #EU #JuvenesTranslatores #DGTranslation