Εκπαιδευτική επίσκεψη του ED Δυτικής Μακεδονίας στο Δημοτικό Σχολείο Λεβαίας του Δ. Αμυνταίου

Μέλη της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας του Δήμου Αμυνταίου, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

 

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού, Έλενας Στρέζου, στο πλαίσιο των μαθημάτων: Κοινωνική και Πολιτική αγωγή, Ιστορία και Γεωγραφία.  Στην εκπαιδευτική εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 9 μαθητές/τριες, από την Ε’ & ΣΤ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία, μέσα από ένα επιδαπέδιο παιχνίδι και βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το “θησαυρό” της παιδικής μας βιβλιοθήκης.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, Κώστας Φιλιππίδης, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε σχετικά με το ρόλο του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τις βασικές επιδιώξεις του φορέα υποδοχής του Κέντρου, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Ακολούθως, αναφέρθηκε στη δημιουργία και ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποιες χώρες την απαρτίζουν, στις σημαίες των ευρωπαϊκών χωρών, στο ενιαίο νόμισμα (Ευρωζώνη), τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης, τις αξίες που πρεσβεύει, αλλά και στο πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση διευκολύνει τη ζωή μας.

 

Η επίσκεψη έκλεισε με μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους και όλες, καθώς τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ένα αλληλεπιδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι τεραστίων διαστάσεων, με τίτλο “Ευρω-Γνώστες”. Τον συντονισμό του διαδραστικού παιχνιδιού, ανέλαβαν οι Επιστημονικοί Συνεργάτες του ED Δυτικής Μακεδονίας, Ελένη Κωνσταντίνου και Άκης Δημητρίου. Νικητές ήταν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες, καθώς έπρεπε να αναπτύξουν τη συνδυαστική σκέψη και όσα είχαν ακούσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης και να δώσουν τις σωστές απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Λεβαίας, για την άψογη συνεργασία και συνδρομή τους.