Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το "LoCo Bus" στο Γυμνάσιο Βεύης

Η διαχειριστική ομάδα εργασίας του Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα του "LoCo Bus" πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στην Β' τάξη του Γυμνασίου Βεύης στη Φλώρινα, τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021.

 

Η εκπαιδευτική αυτή συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου "LOcal COoperation Bus - LoCo Bus" το οποίο αποτελεί έργο Αλληλεγγύης της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - Ε.ΚΑΤ.Ο., που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) 

 

Ο Επικεφαλής του EDIC Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ε.ΚΑΤ.Ο., κ. Κωνσταντίνος Στεργίου, η Επιστημονική Συνεργάτης του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου και η ομάδα Νέων που συντονίζει το "LoCo Bus", μετέβησαν με το διαδραστικό, έξυπνο βανάκι στο Γυμνάσιο Βεύης, με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του Ευρωπαίου πολίτη, τα δικαιώματα μας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τη θετική επίδραση και την υποστήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ζωή των πολιτών και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους, σε μικρές, απομονωμένες, αγροτικές κοινότητες. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής, οι 13 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες του προγράμματος «T4E-Εξερευνώ την Ευρωπαϊκή μου Ταυτότητα» είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αλλά και να μάθουν για τις αξίες, τις δράσεις και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να συνειδητοποιήσουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι παρούσα και ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Επιπλέον καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος κατάφεραν να γνωρίσουν την ιστορία της ΕΕ, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, τις Ευρωπαϊκές αξίες και την ανοχή στη διαφορετικότητα τόσο σε συνεδρίες δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως. Χρησιμοποίησαν διαδικτυακά εργαλεία, εκπόνησαν έρευνα, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στη διαδικτυακή ολομέλεια, δοκιμάστηκαν στο kahoot, γιόρτασαν τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

 

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Γυμνάσιο Βεύης, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.