Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και το "LoCo Bus" στο Γυμνάσιο Βεύης

Η διαχειριστική ομάδα εργασίας του Europe Direct Western Macedonia - Δυτικής Μακεδονίας και η ομάδα συντονισμού του "LoCo Bus" πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στο Γυμνάσιο Βεύης στη Φλώρινα, την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Η συνάντηση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου "LOcal COoperation Bus - LoCo Bus" το οποίο αποτελεί Έργο Αλληλεγγύης της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης Φλώρινας - Ε.ΚΑΤ.Ο., που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) 

 

Ο Επικεφαλής του EDIC Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ε.ΚΑΤ.Ο., Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, η ομάδα Νέων που συντονίζει το "LoCo Bus" αλλά και οι δύο εθελόντριες από την Ισπανία, η Ana Duarte και η Malena Bocchia, 25 και 18 ετών αντίστοιχα, οι οποίες πραγματοποιούν Σχέδιο Εθελοντισμού μέσω της Ε.ΚΑΤ.Ο, στην πόλη της Φλώρινας για έξι μήνες, μετέβησαν με το διαδραστικό, έξυπνο βανάκι (LoCo Bus) στο Γυμνάσιο Βεύης. Εκεί συναντήθηκαν με την εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας κα Καραντζούλη Άννα, με τον διευθυντή του σχολείου κ. Καρακατσάνη Στυλιανό και με μαθητές/τριες του Γυμνασίου Βεύης.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του Ευρωπαίου πολίτη, τη θετική επίδραση και την υποστήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ζωή των πολιτών και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους, σε μικρές, απομονωμένες, αγροτικές κοινότητες. Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου είχαν τη χαρά να ανταλλάξουν χρήσιμες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες με τις εθελόντριες από την Ισπανία, για το πώς και για ποιο λόγο επέλεξαν να έρθουν για εθελοντική εργασία στην Ελλάδα, τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα Erasmus+, τα Προγράμματα Εθελοντισμού European Solidarity Corps, να συζητήσουν για τις αξίες, τις δράσεις και τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και πώς οι νέοι μπορούν να αδράξουν κάθε δυνατότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για ευκαιρίες νεανικής κινητικότητας.

 

Με το πέρας της συνάντησης, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για να εξοπλιστεί η καινούρια βιβλιοθήκη του σχολείου με εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς και τις αξίες της.

 

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Γυμνάσιο Βεύης, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Παρακάτω παρατίθεται και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.