Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018 - 124 εικονικές κλήσεις στο κέντρο της Φλώρινας για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιήθηκαν το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου ήταν η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

 

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2018, έχει επιλεγεί ως μότο το «Συνδυάζω - Μετακινούμαι!» (Mix and Move!) εστιάζοντας στην Πολυτροπικότητα, στη διασύνδεση των μέσων της αστικής μετακίνησης, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.

 

Το Σάββατο 22/09/2018, η νεανική και πολυάριθμη ομάδα εθελοντών του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δράσεων του ΟΕΝΕΦ και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών αυτοκινήτων και την ενημέρωση για τα δικαιώματα των πεζών, ιδιαίτερα κατά την μετακίνηση τους μέσα στην πόλη.  

Συνολικά οι εθελοντές του ΟΕΝΕΦ, “μοίρασαν” 124 εικονικές κλήσεις για παραβάσεις Κ.Ο.Κ., σε οχήματα τα οποία ήταν παράνομα σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι κλήσεις αυτές μοιράστηκαν σε διάστημα λιγότερο των 2 ωρών, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το μέγεθος του προβλήματος σε κάθε γωνιά της πόλης της Φλώρινας.

 

H Εικονική κλήση είναι μια δράση της Ένωσης πεζών που έχει στόχο να προσκαλέσει τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα σε πεζοδρόμια, σε ράμπες κτλ. να συνειδητοποιήσουν το αυτονόητο: ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε ελεύθερους χώρους και σε μια όμορφη πόλη, όπου το αυτοκίνητο δεν αποτελεί το κυρίαρχο είδος.

 

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

Οι Νέοι μπροστά!