Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας

Μέλη της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του 8ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, τη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022.

 

Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των νηπιαγωγών του 8ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας και του Νηπιαγωγείου Αρμενοχωρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος, Erasmus KA3 "Setting an Agora for Democratic Culture".  Στην εκπαιδευτική εκδήλωση έλαβαν μέρος συνολικά 39 μαθητές/τριες από το 8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας και από το Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία, μέσα από παιχνίδια και βιβλία δραστηριοτήτων από τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το “θησαυρό” της παιδικής μας βιβλιοθήκης.

 

Ειδικότερα, μέσα από το εκπαιδευτικό τετράδιο ζωγραφικής, “Ζωγραφίζω την Ευρώπη”, οι μαθητές/τριες ζωγράφισαν τις σημαίες των χωρών της ΕΕ (με υποδείγματα) και στη συνέχεια κατασκεύασαν τα αστέρια της Ευρώπης και απεικόνισαν πάνω τους με λέξεις ή σύμβολα τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν την λέξη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολούθως, κόλλησαν τα αστέρια τους στον μπλε ουρανό της Ευρώπης. 

 

Η επίσκεψη έκλεισε με μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, καθώς τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν ένα αλληλεπιδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι τεραστίων διαστάσεων, με τίτλο “Ευρω-Γνώστες”. Νικητές ήταν όλοι οι μαθητές καθώς έπρεπε να αναπτύξουν τη συνδυαστική σκέψη και όσα είχαν παρατηρήσει και ακούσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και να δώσουν τις σωστές απαντήσεις σε σχετικές ερωτήσεις τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Τα σχόλια που αποκομίσαμε μετά το πέρας των δραστηριοτήτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και από τις εκπαιδευτικούς, μας δίνουν την κινητήρια δύναμη να συνεχίσουμε υλοποιώντας τέτοιες παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις νηπιαγωγούς Στέλλα Μαβίδου, Ευφροσύνη Χατζηλία, Βασιλική Αλεξίου από το 8ο Νηπιαγωγείο Φλώρινας και το 2ο Νηπιαγωγείο Μελίτης αντιστοίχως και τη κα Δήμητρα Γκούλη, Ambassador Teachers4Europe (T4E) Φλώρινας, για την άψογη συνεργασία και συνδρομή τους.