Η Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης

H Επιτροπή κήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού για το 11ο Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης. Πόλεις από όλη την ΕΕ μπορούν τώρα να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους.

 

09/06/2020

 

Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει και τιμά τη βούληση, την ικανότητα και τις προσπάθειες των πόλεων να γίνουν πιο προσιτές για τα άτομα με αναπηρία. Οι προσβάσιμες πόλεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην εξασφάλιση ίσης πρόσβασης και ισότιμης συμμετοχής στους πόρους και τις απολαύσεις που προσφέρουν οι πόλεις. Το τελευταίο διάστημα έγινε φανερός ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι πόλεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων όπως η έξαρση του κορονοϊού, γεγονός που θα αντανακλάται στον φετινό διαγωνισμό.

 

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις είναι στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προκλήσεων που επέφερε η έξαρση του κορονοϊού. Η πρόσβαση των πάντων στους δημόσιους χώρους και υπηρεσίες αποτελεί προτεραιότητα, περισσότερο από ποτέ. Γι’ αυτό φέτος θα απονεμηθεί και ειδική μνεία για την “προσβασιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών κατά την πανδημία».

 

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020(link is external) κάθε πόλη της ΕΕ με πληθυσμό πάνω από 50 000 κατοίκους. Κατόπιν της επιτυχίας των προηγούμενων ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βραβεύει την 1η, τη 2η και την 3η νικήτρια πόλη με έπαθλα ύψους 150 000 ευρώ, 120 000 ευρώ και 80 000 ευρώ αντίστοιχα.

 

Η Επίτροπος κ. Ντάλλι θα αποκαλύψει τον πρώτο νικητή που θα κηρυχθεί κατά τη θητεία αυτής της Επιτροπής, στην τελετή απονομής των βραβείων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020. Πέρυσι, το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 απονεμήθηκε στη Βαρσοβία, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική προσβασιμότητα της πόλης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες, για να υποβάλετε υποψηφιότητα για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2021, εδώ. 

 

Press Release in English