Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2023 από το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002, στο διάστημα μεταξύ τις 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

 

 

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.  Το φετινό θέμα αφορά στην  «Εξοικονόμηση ενέργειας»  και στόχος είναι η ενθάρρυνση αλλαγής συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας των δημόσιων μεταφορών και άλλων καθαρών, έξυπνων λύσεων μεταφοράς.

 

Τo  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας  -  Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) και τα μέλη του, είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένα σε περιβαλλοντικά θέματα και οι δράσεις που διοργανώνουν, ακολουθώντας πιστά το μότο του κάθε έτους, απευθύνονται σε όλους/όλες τους δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής κατάστασης.

 

Στo πλαίσιo του φετινού θέματος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας,  η ομάδα του ED Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με εθελοντές/-τριες και μέλη του φορέα μας πραγματοποίησαν εξόρμηση σε κεντρικά σημεία της πόλης, χρησιμοποιώντας πράσινα μέσα μεταφοράς (ποδήλατο, ηλεκτρικό ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι, πόδια). Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την πράσινη μετάβαση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή ασφάλεια (RePowerEU) μέσω μιας διαδραστικής διαδικτυακής εφαρμογής κρυμμένου θησαυρού. Ακόμα, διοργανώθηκαν ενημερωτικές καμπάνιες για την μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος και την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος με καθαρές - ανεξάρτητες πηγές ενέργειας.

 

 Η δράση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, έλαβε χώρα στην πόλη της Φλώρινας, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 12:30-13:30, με εθελοντές/ντριες – ποδηλάτες/τισσες που επιθυμούσαν να δώσουν το παρών και έτσι να στηρίξουν την πράσινη μετακίνηση, με αφετηρία την Έδρα του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας (7ης Νοεμβρίου 9).

 

 Μείνετε συντονισμένες/οι:

 

FB:  https://www.facebook.com/europedirectoenef

TWITTER:  https://twitter.com/edicflorina

INSTAGRAM:  https://www.instagram.com/europedirectflorina/

YOU TUBE:  https://www.youtube.com/channel/UCkEhQKC4XzQumZAvFxxvUHA

 

 

 

 

 Οι Νέοι Μπροστά!