Συμμετοχή του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στην ημερίδα με τίτλο "Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας: Προοπτικές στη Δυτική Μακεδονία"

Στην εκδήλωση – ημερίδα με θέμα «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας: Προοπτικές στη Δυτική Μακεδονία», που διοργάνωσε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  παραβρέθηκε ο επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου. Η εισήγηση του κ. Στεργίου είχε τίτλο "Σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας στην Ευρώπη. Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και ο ρόλος των επιχειρηματικών δεξιοτήτων". 

 

Βασικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γραφ. Υφυπουργού Θέμη Κοτσιφάκη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Κωνσταντόπουλο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Κωνσταντίνος Πουτακίδης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλος Ιωάννου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, εκπρόσωποι του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή και υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., η διάχυση των αποτελεσμάτων του θεσμού, η ενημέρωση των Επιμελητηρίων και των τοπικών εργοδοτικών φορέων και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.