Ευρωπαίοι Εξερευνητές: Διαδραστικό κυνήγι θησαυρού για την Ημέρα της Ευρώπης από το EDIC Δυτικής Μακεδονίας

Η 9η Μαΐου "Ημέρα της Ευρώπης",  σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Το όραμα του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν για ειρήνη και αλληλεγγύη στην Ευρώπη, θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα σημαντική χρονιά και για τη χώρα μας καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

 

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία, το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, συμμετέχουν στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, με μια καινοτόμο δράση με τίτλο "Ευρωπαίοι Εξερευνητές", ένα διαδραστικό κυνήγι γνώσης, μια συνδυαστική δραστηριότητα που περιλαμβάνει την κοινωνική αποστασιοποίηση με την χρήση ηλεκτρονικής εφαρμογής και την δράση σε εξωτερικό χώρο, έτσι ώστε νέοι και νέες του τόπου μας να γνωρίσουν το παρελθόν αλλά και να χτίσουν το μέλλον της Ευρώπης.  

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/05/2021, στις 12:00 και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Αφετηρία για τους "Ευρωπαίους Εξερευνητές" θα είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας. 

 

Η δράση είναι ανοιχτή για το κοινό αρκεί να δημιουργηθούν ομάδες των 2-4 ατόμων και η κάθε ομάδα να διαθέτει τουλάχιστον μία συσκευή smartphone με δυνατότητα χρήσης δεδομένων. 

 

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν και θα μοιραστούν δώρα στις ομάδες που θα ολοκληρώσουν την αποστολή τους! 

 

Ειδικότερα, μέσω της εφαρμογής actionbound.com νέες και νέοι "Ευρωπαίοι Εξερευνητές" θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα ψηφιακό διαδραστικό κυνήγι θησαυρού γνώσεων και εμπειριών, όπου μέσα από διαφορετικές αποστολές και προκλήσεις θα οδηγηθούν σε μια πορεία ανακάλυψης σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης.

 

Μέσω αυτής της δράσης θα μπορέσουν να διασκεδάσουν, να απαντήσουν σε ερωτήσεις-quiz, να μάθουν, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα της τεχνολογίας (smartphones & tablets), αποκτώντας παράλληλα ψηφιακές εμπειρίες, να αλληλοεπιδράσουν, να φωτογραφίσουν, να οικοδομήσουν το ομαδικό πνεύμα, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό την ενημέρωση τους πάνω σε θέματα θεσμικά, οργανωτικά και λειτουργικά που σχετίζονται με την ΕΕ. 

 

Κατά αυτόν τον τρόπο, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να μάθουν για την Ευρώπη μέσα από το παιχνίδι, μέσα σε ένα φιλικό και προσβάσιμο περιβάλλον και να προωθηθεί η ενεργός συμμετοχή των νέων πολιτών στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής οικοδόμησης.