Εκπαιδευτική επίσκεψη του Πειραματικού Νηπιαγωγείου Φλώρινας στον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Μέλη της διαχειριστικής ομάδας του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκαν τους 15 μαθητές και την προϊσταμένη, κα Τσελικίδου Νίκη, από το Πειραματικό Νηπιαγωγείο Φλώρινας, την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022.

 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στα πλαίσια του Ομίλου Καινοτομίας και Δημιουργικότητας “Ευρωταξιδευτές - Πολίτες του κόσμου, με τα παραμύθια οδηγό την Ευρώπη εξερευνώ”, στον οποίο συμμετέχουν τα παιδιά, με υπεύθυνη του Ομίλου την κα Τσελικίδου Νίκη.

 

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Κώστας Φιλιππίδης, καλωσόρισε τους μαθητές/τριες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κάτω από το “Δέντρο της Δημοκρατίας”. Ο κ. Φιλιππίδης, ενημέρωσε τα παιδιά για ζητήματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από μία σύντομη παρουσίαση και προβολή σχετικού βίντεο, έκανε μια ιστορική αναδρομή σχετικά με την προέλευση και την ιστορία του ονόματος της Ευρώπης, αναφέροντας ποιες είναι οι χώρες που απαρτίζουν την ΕΕ, πώς είναι η σημαία της ΕΕ και τι συμβολίζει.

 

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι επιστημονικοί συνεργάτες του Κέντρου, Ελένη Κωνσταντίνου και Άκης Δημητρίου, μοίρασαν στους μαθητές/τριες βιβλία δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά τετράδια ζωγραφικής και παραμύθια από τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο και να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το “θησαυρό” της παιδικής μας βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια, τα παιδιά μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την αφήγηση του παραμυθιού “Τα αστέρια της Ευρώπης”, να συζητήσουν πάνω σε αυτό και στο τέλος να γίνουν οι ίδιοι καλλιτέχνες, δημιουργώντας τα δικά τους αστέρια της Ευρώπης.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες-ουσες μαθητές/τριες αλλά και στους εκπαιδευτικούς, διανεμήθηκε δωρεάν έντυπο ενημερωτικό υλικό με εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

 

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και την προϊσταμένη εκπαιδευτικό κα Τσελικίδου Νίκη.